Blog - co nowego?

Wygodne buty kelnerskie - jak wybrać ?

0 komentarze
94 odsłony

Kelnerzy spędzają na nogach zdecydowaną większość czasu w pracy. Buty kelnerskie muszą więc być wygodne i zapewniać odpowiednią amortyzację, przewiew powietrza oraz wsparcie dla stóp i nóg. Ponadto, muszą odpowiednio się prezentować, aby nie odejmować profesjonalizmu osobie, która będzie je nosić. Na co zwrócić uwagę, wybierając buty dla kelnera?

Jaka powinna być bluza piekarska?

0 komentarze
123 odsłony

Odzież gastronomiczna, w tym piekarnicza, musi spełniać nie tylko wymogi bezpieczeństwa i higieny pracy, ale także być bezpieczna i wygodna w użytkowaniu. Ubrania powinny cechować się również trwałością i estetycznym wyglądem. Jakie wymogi powinna spełniać odzież piekarska?

Jakie powinny być buty kucharskie?

0 komentarze
126 odsłony

Buty kucharskie są niezbędnym elementem ubioru każdego kucharza. Muszą zapewniać kucharzom i innym pracownikom kuchni bezpieczeństwo i wygodę pracy podczas wielu godzin stanie. W kuchni bowiem występują takie czynniki, jak gorące ciecze i tłuszcze, ryzyko poślizgnięcia się czy wysoka temperatura i wilgoć. Buty mają w jak największym stopniu zapobiegać oddziaływaniu tych niedogodności na stopy, jak również zapobiegać pojawieniu się dyskomfortu i bólu mięśni i stawów podczas wielogodzinnej pracy w kuchni.

Czapki kucharskie – jak je dobrać?

0 komentarze
137 odsłony

Czapki kucharskie są nieodłącznym elementem stroju kucharza, a także symbolem zawodu i profesjonalizmu. Mają za zadanie chronić włosy i twarz przed potem, a także nie dopuszczać do sytuacji, że pojedynczy włos dostanie się do przyrządzanej potrawy. Istnieją różne rodzaje czapek kucharskiej i każdy z nich jest dostępny w różnych rozmiarach i kolorach. Jaka powinna być czapka kucharska? Jak ją odpowiednio dobrać?

Zagrożenia na stanowisku, w pracy kucharza i kuchni

0 komentarze
3497 odsłony

Stanowisko kucharza jest jednym z najważniejszych w branży gastronomicznej, ponieważ to kucharz odpowiada za przygotowanie smacznych i zdrowych posiłków dla gości. Jednakże, praca na tym stanowisku wiąże się z wieloma zagrożeniami, które mogą wpłynąć na zdrowie i bezpieczeństwo kucharza.

Historia napiwków dla kelnerów i kultura napiwków w krajach

0 komentarze
1413 odsłony

Dawanie napiwków kelnerom jest jedną z najbardziej rozpowszechnionych praktyk w branży gastronomicznej. Choć nie jest to obowiązkowe, to jednak wiele osób uważa to za naturalny element zwyczajów kulturowych. Skąd wzięło się to zjawisko i dlaczego jest tak powszechne?

Uruchamiamy nowy sklep BHP

0 komentarze
273 odsłony

Elegancki biały fartuch dla kucharza

0 komentarze
983 odsłony

Fartuch kuchenny oraz bluza są niemal najważniejszymi elementami stroju każdego kucharza. Kolor biały może kojarzyć się ze sterylną czystością, a w restauracyjnej kuchni często panuje sajgon. Czym więc kierują się kucharze, wybierając elegancki biały fartuch?

Kapcie hotelowe z antypoślizgową podeszwą

0 komentarze
457 odsłony

Hotel lub SPA to miejsca w których mamy możliwość się zrelaksować, udając się na masaż, basen lub zabieg kosmetyczny. Oczekujemy wysokiego standardu oraz dopieszczenia pod każdym względem. Dlatego konieczne jest zadbanie o najmniejszy szczegół, a w tym kapcie hotelowe. Jakie więc najlepiej wybrać?

Odzież gastronomiczna odporna na wysokie temperatury

0 komentarze
737 odsłony

Kuchnia jest sercem restauracji, dlatego istotnym aspektem jest wyposażenie kucharzy w odpowiedni i profesjonalny strój. Odzież gastronomiczna musi być nie tylko wygodna, ale również spełniać powinna wymogi bezpieczeństwa i higieny podczas pracy. Zalecane jest, aby wszyscy pracownicy kuchni posiadali odzież ochronną, w tym obuwie, które jest antypoślizgowe, a na głowie nosili czepek, tak aby włosy zawsze były zasłonięte.

Przejdź do koszyka

Wróć do sklepu

Koszyk jest pusty

 

You can try some popular tags here:

Konto klienta

Konto klienta

Nie posiadasz konta?
Zarejestruj się
4