Blog - co nowego?

Zagrożenia na stanowisku, w pracy kucharza i kuchni

0 komentarze
63 odsłony

Stanowisko kucharza jest jednym z najważniejszych w branży gastronomicznej, ponieważ to kucharz odpowiada za przygotowanie smacznych i zdrowych posiłków dla gości. Jednakże, praca na tym stanowisku wiąże się z wieloma zagrożeniami, które mogą wpłynąć na zdrowie i bezpieczeństwo kucharza.

Historia napiwków dla kelnerów i kultura napiwków w krajach

0 komentarze
66 odsłony

Dawanie napiwków kelnerom jest jedną z najbardziej rozpowszechnionych praktyk w branży gastronomicznej. Choć nie jest to obowiązkowe, to jednak wiele osób uważa to za naturalny element zwyczajów kulturowych. Skąd wzięło się to zjawisko i dlaczego jest tak powszechne?

Uruchamiamy nowy sklep BHP

0 komentarze
124 odsłony

Elegancki biały fartuch dla kucharza

0 komentarze
657 odsłony

Fartuch kuchenny oraz bluza są niemal najważniejszymi elementami stroju każdego kucharza. Kolor biały może kojarzyć się ze sterylną czystością, a w restauracyjnej kuchni często panuje sajgon. Czym więc kierują się kucharze, wybierając elegancki biały fartuch?

Kapcie hotelowe z antypoślizgową podeszwą

0 komentarze
257 odsłony

Hotel lub SPA to miejsca w których mamy możliwość się zrelaksować, udając się na masaż, basen lub zabieg kosmetyczny. Oczekujemy wysokiego standardu oraz dopieszczenia pod każdym względem. Dlatego konieczne jest zadbanie o najmniejszy szczegół, a w tym kapcie hotelowe. Jakie więc najlepiej wybrać?

Odzież gastronomiczna odporna na wysokie temperatury

0 komentarze
367 odsłony

Kuchnia jest sercem restauracji, dlatego istotnym aspektem jest wyposażenie kucharzy w odpowiedni i profesjonalny strój. Odzież gastronomiczna musi być nie tylko wygodna, ale również spełniać powinna wymogi bezpieczeństwa i higieny podczas pracy. Zalecane jest, aby wszyscy pracownicy kuchni posiadali odzież ochronną, w tym obuwie, które jest antypoślizgowe, a na głowie nosili czepek, tak aby włosy zawsze były zasłonięte.

Spodnie kucharskie - jaką długość nogawki wybrać?

0 komentarze
329 odsłony

Każdy kucharz, aby mógł efektywnie pracować, koniecznie musi mieć dopasowany profesjonalny strój. Spodnie kucharskie są równie ważne, jak fartuch czy bluza. Czym się kierować przy wyborze spodni? Lepsza będzie wersja z długimi, a może krótkimi nogawkami? Dowiesz się tego w naszym artykule!

Z jakich elementów składa się strój kelnerki?

0 komentarze
1133 odsłony

Wybierając się do restauracji, niewątpliwie zwracamy uwagę na charakter lokalu oraz strój obsługi. Na rynku mamy ogromny wybór lokali gastronomicznych, natomiast zawsze istnieje wspólny mianownik, otóż jest nim schludny wygląd kelnerów, podających posiłek do stolika. W tym artykule skupimy się na ubiorze profesjonalnej kelnerki. Z jakich więc elementów się on składa?

Jakie powinno być wyposażenie kelnera?

0 komentarze
2321 odsłony

Pierwszego wrażenia nie można powtórzyć! Kelner jest wizytówką każdej restauracji, dlatego zwracamy uwagę nie tylko na wygląd sali, ale też na personel, a w tym na osoby, które przynoszą nam posiłek do stolika. Praca kelnera wbrew pozorom nie jest prostym zawodem, tutaj liczy się charyzma, kultura oraz sprawne posługiwanie się wyposażeniem, które jest obowiązkowe. W tym artykule znajdziesz informacje o klasycznym i standardowym wyposażeniu kelnera.

Ubrania dla pracowników piekarni

0 komentarze
790 odsłony

W naszym sklepie znajdziesz najwyższej jakości ubrania dla pracowników piekarni. Koszula Polo, T-shirt, Bluzy dla piekarzy i cukierników, Spodnie cukiernik piekarz dla Pań i Panów. Możemy również zaoferować naniesienie haftu z logo Twojej piekarni.

Przejdź do koszyka

Wróć do sklepu

Koszyk jest pusty

 

You can try some popular tags here:

Konto klienta

Nie posiadasz konta?
Zarejestruj się
4