Odzież Gastronomiczna

Jakie powinny być buty kucharskie?

0 komentarze
158 odsłony

Buty kucharskie są niezbędnym elementem ubioru każdego kucharza. Muszą zapewniać kucharzom i innym pracownikom kuchni bezpieczeństwo i wygodę pracy podczas wielu godzin stanie. W kuchni bowiem występują takie czynniki, jak gorące ciecze i tłuszcze, ryzyko poślizgnięcia się czy wysoka temperatura i wilgoć. Buty mają w jak największym stopniu zapobiegać oddziaływaniu tych niedogodności na stopy, jak również zapobiegać pojawieniu się dyskomfortu i bólu mięśni i stawów podczas wielogodzinnej pracy w kuchni.

Czapki kucharskie – jak je dobrać?

0 komentarze
154 odsłony

Czapki kucharskie są nieodłącznym elementem stroju kucharza, a także symbolem zawodu i profesjonalizmu. Mają za zadanie chronić włosy i twarz przed potem, a także nie dopuszczać do sytuacji, że pojedynczy włos dostanie się do przyrządzanej potrawy. Istnieją różne rodzaje czapek kucharskiej i każdy z nich jest dostępny w różnych rozmiarach i kolorach. Jaka powinna być czapka kucharska? Jak ją odpowiednio dobrać?

Elegancki biały fartuch dla kucharza

0 komentarze
1021 odsłony

Fartuch kuchenny oraz bluza są niemal najważniejszymi elementami stroju każdego kucharza. Kolor biały może kojarzyć się ze sterylną czystością, a w restauracyjnej kuchni często panuje sajgon. Czym więc kierują się kucharze, wybierając elegancki biały fartuch?

Odzież gastronomiczna odporna na wysokie temperatury

0 komentarze
768 odsłony

Kuchnia jest sercem restauracji, dlatego istotnym aspektem jest wyposażenie kucharzy w odpowiedni i profesjonalny strój. Odzież gastronomiczna musi być nie tylko wygodna, ale również spełniać powinna wymogi bezpieczeństwa i higieny podczas pracy. Zalecane jest, aby wszyscy pracownicy kuchni posiadali odzież ochronną, w tym obuwie, które jest antypoślizgowe, a na głowie nosili czepek, tak aby włosy zawsze były zasłonięte.

Spodnie kucharskie - jaką długość nogawki wybrać?

0 komentarze
746 odsłony

Każdy kucharz, aby mógł efektywnie pracować, koniecznie musi mieć dopasowany profesjonalny strój. Spodnie kucharskie są równie ważne, jak fartuch czy bluza. Czym się kierować przy wyborze spodni? Lepsza będzie wersja z długimi, a może krótkimi nogawkami? Dowiesz się tego w naszym artykule!

Z jakich elementów składa się strój kelnerki?

0 komentarze
1992 odsłony

Wybierając się do restauracji, niewątpliwie zwracamy uwagę na charakter lokalu oraz strój obsługi. Na rynku mamy ogromny wybór lokali gastronomicznych, natomiast zawsze istnieje wspólny mianownik, otóż jest nim schludny wygląd kelnerów, podających posiłek do stolika. W tym artykule skupimy się na ubiorze profesjonalnej kelnerki. Z jakich więc elementów się on składa?

Jakie powinno być wyposażenie kelnera?

0 komentarze
4669 odsłony

Pierwszego wrażenia nie można powtórzyć! Kelner jest wizytówką każdej restauracji, dlatego zwracamy uwagę nie tylko na wygląd sali, ale też na personel, a w tym na osoby, które przynoszą nam posiłek do stolika. Praca kelnera wbrew pozorom nie jest prostym zawodem, tutaj liczy się charyzma, kultura oraz sprawne posługiwanie się wyposażeniem, które jest obowiązkowe. W tym artykule znajdziesz informacje o klasycznym i standardowym wyposażeniu kelnera.

Ubrania dla pracowników piekarni

0 komentarze
1317 odsłony

W naszym sklepie znajdziesz najwyższej jakości ubrania dla pracowników piekarni. Koszula Polo, T-shirt, Bluzy dla piekarzy i cukierników, Spodnie cukiernik piekarz dla Pań i Panów. Możemy również zaoferować naniesienie haftu z logo Twojej piekarni.

Jak powinna być ubrana obsługa restauracji?

0 komentarze
573 odsłony

Wizytówką każdej restauracji jest schludnie wyglądająca obsługa. W zależności od typu lokalu kelnerzy reprezentują swoim strojem charakter danego miejsca. Mówiąc o cukiernikach i piekarzach często pojawia się kolor biały lub zielony. W restauracjach, które posiadają gwiazdkę Michelin kelnerzy najczęściej ubrani są w białą koszulę, czarny fartuch oraz ciemne spodnie. Niewątpliwie wszystkich łączy schludny wygląd, który  zachęca do pozostania na dłużej. Nie tylko strój jest ważny, elegancko zaczesane włosy u Pań i Panów również są istotnym aspektem, jednoczenie z zadbanymi dłońmi i czystymi rękawiczkami, o których wspomnimy w dalszej części artykułu. Jemy oczami, zwracamy więc uwagę nie tylko na smak, ale też na wygląd potrawy, jak i osoby podającej na posiłek.

Fartuch gastronomiczny - funkcje i zastosowanie

0 komentarze
701 odsłony

Fartuch gastronomiczny jest najważniejszym elementem uniformu  kucharza, piekarza lub kiedy po prostu gotujesz w domu i chcesz uniknąć zabrudzeń ubrań. Niewątpliwe podstawową funkcją fartucha gastronomicznego jest zabezpieczenie przed poparzeniami gorącymi cieczami, garnkami i patelniami. Na rynku są różne modele tego podstawowego elementu garderoby, ale jaki będzie odpowiedni? Przeczytaj nasz artykuł o fartuchach gastronomicznych i dowiedz się więcej!

Przejdź do koszyka

Wróć do sklepu

Koszyk jest pusty

 

You can try some popular tags here:

Konto klienta

Konto klienta

Nie posiadasz konta?
Zarejestruj się
4