- Odzież Gastronomiczna
- 0 polubień
- 1021 odwiedzin
- 0 komentarzy
Fartuch dla kucharza
Fartuch ma przede wszystkim pełnić funkcję ochronną, dlatego dobrej jakości, gruby materiał jest podstawą. Do restauracji szukaj fartuchów wykonanych z bawełny 35 % oraz materiału technicznego 65 % o gramaturze 190-200 G/m2 . Dlaczego należy wybrać taką tkaninę? Otóż bawełna jest naturalna, dzięki czemu kucharz czuł się będzie komfortowo i przewiewnie, natomiast materiał techniczny przedłuży żywotność produktu. Fartuch jest pewnego rodzaju barierą przed ewentualnymi zagrożeniami, takimi jak gorący tłuszcz czy wrzątek, z którymi kucharze zmagają się na co dzień. Musi spełniać wymogi bezpieczeństwa i higieny w pracy. Wysokiej jakości materiał będzie również odporny na czynniki zewnętrze takie jak przetarcia, a mocne szwy zagwarantują uniknięcie przed rozpruciem. Co znajdziesz u nas? Biały fartuch o uniwersalnych wymiarach 70 cm (szerokość) oraz 90 cm (wysokość) zapewni wygodę i ochronę niemal całego ciała. Długie tasiemki umożliwią komfortowe zawiązanie w pasie na każdej damskiej, jak i męskiej sylwetce, a dodatkowa kieszonka z przodu przyda się na schowanie drobnych akcesoriów kuchennych.
Biała bluza jest częściej wybierana przez szefów lub kucharzy pracujących w otwartych, restauracyjnych kuchniach. Razem ze spodniami, tworzą elegancki i profesjonalny strój. Kitel kucharski występuje z krótkim lub długim rękawem, jaki wybrać? Wszystko zależy od preferencji, najlepiej jest wybrać kilka sztuk, tak aby kucharz mógł swobodnie wybrać idealną opcję dla siebie. U nas również możesz zaprojektować swój niepowtarzalny kitel, przygotujemy dla Ciebie indywidualny projekt wraz z rozmiarówkami.
Biel – symbol sterylności
Skąd pomysł na biel? Ta zasada wywodzi się z 1815 roku, kiedy szef kuchni pierwszego premiera Francji stwierdził, iż biel jest najbardziej higienicznym spośród wszystkich kolorów. My uznajemy, że biel oraz czerń zawsze prezentuje się elegancko. Odcień ten w połączeniu z profesjonalnymi spodniami wygląda sterylnie i zachęcająco. Kucharze coraz częściej na prośbę klienta przynoszą swoje dzieła prosto do stolika, dlatego muszą być niezwykle reprezentatywni.
Haft z logo restauracji
Nie zapomnij o pokazaniu nam swojego projektu logo. Na białym eleganckim fartuchu haft będzie prezentować się bardzo profesjonalnie i niewątpliwie przykuje wzrok gości.
Zapraszamy do naszego sklepu odzieżgastronomiczna.pl po wybór idealnego, białego i eleganckiego fartucha dla załogi restauracyjnej kuchni.
Partner Artykułu: Teamnet Software – Office i Windows
Powiązane produkty
Fartuch kucharski – Biały
Doskonałej jakości fartuch kucharski w kolorze białym dedykowany jest zarówno kobietom, jak i mężczyznom. Posiada tradycyjne wiązanie oraz mocne nici przy krawędzi, co skutecznie eliminuje prucie. Chroni przed zabrudzeniem oraz gorącym tłuszczem. Umożliwiamy nałożenie loga na fartuch za pomocą haftu – prosimy o kontakt w celu przesłania grafiki. Zapraszamy do zakupów.
Fartuch kucharski – Bordowy
Fartuch kucharski w kolorze bordowym z wysokiej jakości materiału o gramaturze 200 g/m2 dedykowany jest do pracy na kuchni. Dzięki uniwersalnym wiązaniom przy głowie oraz w pasie doskonale dopasowuje się do sylwetki i tym samy może być użytkowany zarówno przez kobiety, jak i przez mężczyzn. Zapraszamy do zakupów.
Wodoodporny Fartuch kucharski – Granatowy
Fartuch kucharski wodoodporny granat uszyty z wysokiej jakości materiału. Chroni nie tylko przed wodą, ale również przed działaniem wiatru. Nie ogranicza ruchów, zapewniając pełną swobodę, wygodę oraz komfort użytkowania. Wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne oraz tarcia sprawia, iż fartuch doskonale chroni ciało przed czynnikami zewnętrznymi. Noszony może być zatem jako część odzieży roboczej – np. na zmywaku lub w innego typu miejscach, w których pracownik narażony jest na nieustanny kontakt z wodą.
Komentarze (0)