Fartuch kucharski – podstawowy element ubioru obsługi kuchni

Głównym zadaniem odzieży roboczej jest ochrona ciała pracownika przed działaniem czynników zewnętrznych. W zależności od wykonywanej pracy poszczególne cechy ubioru mogą się od siebie nieco różnić. Inne materiały oraz tkaniny użyte będą do uszycia odzieży dla osoby przeprowadzającej roboty drogowe, inne natomiast dla pracowników wykonujących czynności w kuchni.
Strój kucharza oraz jego pomocników musi być odporny na wiele czynników, które niejednokrotnie bywają szczególnie niebezpieczne. Każdy element odzieży gastronomicznej powinien być wykonany z wysokiej jakości materiału, gdyż nieustanny kontakt z żywnością wiąże się z częstym praniem. Fason nie może tracić swojego kształtu a barwy intensywności. Niezwykle istotną cechą jest również odporność na plamy i zabrudzenia. Tkanina użyta do uszycia fartucha kelnerskiego musi być odporna na działanie wysokich temperatur. Wiele czynności wykonywanych w kuchni – gotowanie, pieczenie, smażenie – wiąże się z możliwością styczności z wrzątkiem bądź gorącym tłuszczem. Fartuch kucharski jest najbardziej zewnętrzną ochroną obsługi kuchni.
Wygodna odzież gastronomiczna
Mocny oraz trwały materiał gwarantuje długotrwałe użytkowanie. Produkcja fartuchów kucharskich opiera się zazwyczaj na oddychającym materiale, gdyż panujące w kuchni wysokie temperatury nie powinny w żaden sposób wpływać na wykonywane przez pracowników czynności. Fartuch powinien być wygodny oraz komfortowy w użytkowaniu, tak aby ruchy pracownika nie były w żaden sposób ograniczone.   
Fartuch kucharski ze względu na wszechstronny charakter wykorzystywany jest w wielu miejscach – hotelach, restauracjach, kawiarniach, barach, pizzeriach, piekarniach, cukierniach, stołówkach czy zakładach produkcji żywności. Wysoka jakość wykonania oraz maksymalna ochrona sprawiają, że fartuch kucharski bardzo chętnie wybierany jest również na użytek domowy.
Obróbka żywności powinna być przeprowadzana z zachowaniem wszelkich zasad higieny. Fartuch kucharski to gwarancja zachowania niezbędnych względów bezpieczeństwa. Doskonale dobrany do pozostałych elementów odzieży gastronomicznej, nadaje pracownikom bardziej eleganckiego oraz profesjonalnego wyglądu. Pełna identyfikacja lokalu znacznie podnosi jego rangę, warto zatem zdecydować się nie tylko na doskonale skompletowany strój, ale również na jego spersonalizowanie. Logo lokalu gastronomicznego lub imię pracownika na odzieży to obecnie niezwykle pożądane cechy. Naniesienie wybranego wzoru odbywa się przy wykorzystaniu specjalistycznych maszyn, które doskonale odwzorowują nawet najbardziej skomplikowane motywy.
Dostępne na rynku warianty kolorystyczne dają nieograniczone możliwości i pozwalają na dobranego odpowiedniego modelu do każdego typu lokalu, niezależnie od jego rodzaju.

Powiązane produkty

Fartuch Czarny

Fartuch dla kelnerów w kolorze czarnym, wykonany w 35% z bawełny i 65% z poliestru o gramaturze 200g/m2 to doskonała propozycja, która łączy w sobie elegancję oraz wygodę. Fartuch uszyty w naszych szwalniach – produkt polski. Dodatkowo oferujemy możliwość naniesienia loga lokalu lub nazwy na odzież (haft) – w tym celu prosimy o kontakt mailowy.

Cena podstawowa 46,00 złCena 39,10 zł
  • -15%
  • -15%

Fartuch kelnerski – Zebra Design

Fartuch dla kelnerów w stylu Zebra Design to ciekawa propozycja dla lokali, które chcą być odbierane jako niebanalne i kreatywne. Produkt dedykowany jest nie tylko do restauracji, dzięki swojemu wzorowi może być także wykorzystywany w pracy barmana, baristy, sommeliera czy sprzedawcy. Zapraszamy do zakupów.

Cena 51,00 zł

    Komentarze (0)

    Brak komentarzy w tym momencie.

    Przejdź do koszyka

    Wróć do sklepu

    Koszyk jest pusty

     

    You can try some popular tags here:

    Konto klienta

    Konto klienta

    Nie posiadasz konta?
    Zarejestruj się
    4