Blog - co nowego?

Nowy produkt – ręczniki hotelowe

0 komentarze
106 odsłony

Łazienka jest miejscem gdzie w spokoju możesz się zrelaksować podczas kąpieli i odetchnąć po całym pracowitym dniu. Zadbaj o estetyczne pomieszczenie w hotelu jak i domowym zaciszu, a obok swojej wanny lub prysznica zawieś eleganckie ręczniki kąpielowe. U nas znajdziesz puszyste, wytrzymałe i niesamowicie miękkie, wykonane z bawełny 100 % o gramaturze 500g/m2

Z jakich elementów składa się strój kucharza?

0 komentarze
85 odsłony

Kucharz to osoba, która odpowiada za menu restauracji i za smak potraw. Jego praca jest więc kluczowa dla powodzenia całego lokalu. Jeśli kuchnia jest sercem restauracji, to kucharz pompuje w nie krew. Dlatego warunki pracy powinny być maksymalnie dostosowane do tego, aby dobrze wykonywać swoje obowiązki. Strój kucharza to jeden z elementów, który usprawnia jego pracę. Ważne, aby był odpowiednio dobrany do specyfiki lokalu oraz warunków panujących na kuchni. Jakie elementy składają się na strój kucharza?

Jaki wybrać szlafrok do hotelu?

0 komentarze
95 odsłony

Na rynku jest wiele dostępnych szlafroków w różnych przedziałach cenowych w zależności czy jest to czysta bawełna, czy materiał syntetyczny. Przebywając w pokoju hotelowym chcemy czuć się jak w domu, a po kąpieli włożyć na siebie coś przyjemnego w dotyku, więc jaki wybrać? Zapoznaj się z naszym artykułem o szlafrokach do hotelu

Przed czym w kuchni chroni kitel kucharski?

0 komentarze
145 odsłony

Kitel – inaczej zwany bluzą kucharską – jest istotną częścią ubioru pracowników wszelkiego typu lokali gastronomicznych. Noszony jest przez kucharzy oraz wszystkie osoby wykonujące czynności w obrębie kuchni. Najważniejszą cechą kitla jest ochrona ciała pracownika przed działaniem czynników zewnętrznych. Kitel kucharski – cechy charakterystyczne

Fartuch Kuchenny

0 komentarze
170 odsłony

Nie bez powodu mówimy, że kuchnia jest sercem każdego domu i właśnie w niej spędzamy najwięcej czasu, nie tylko gotując. Obecnie coraz częściej łączymy z nią salon tworząc dużą przestrzeń i dzięki temu możemy pochwalić się swoimi umiejętnościami w zakresie gastronomii. Nawet jeśli nie jesteś kucharzem i gotujesz od czasu do czasu z pewnością posiadasz fartuch

Koszulka polo z logo firmy jako wizytówka restauracji

0 komentarze
156 odsłony

Koszulka polo ze względu na swój uniwersalny charakter bardzo chętnie wybierana jest jako jeden z elementów odzieży roboczej. Zyskała popularność dzięki niezwykłej wygodzie oraz komfortowi noszenia – zarówno podczas wykonywania czynności w pracy, jak i również w czasie wolnym. Noszą ją pracownicy lokali gastronomicznych, sprzedaży detalicznej czy kurierzy. Sprawdź, dlaczego koszulka polo z logo firmy to doskonała wizytówka restauracji. Koszulka polo z logo firmy dla obsługi kelnerskiej

Fartuchy dla sprzedawców – najważniejsze cechy

0 komentarze
158 odsłony

Fartuch to uniwersalna odzież, noszona przez pracowników wielu branż. Stanowi istotny element ubioru nie tylko dla obsługi kelnerskiej czy kucharzy, ale również dla pracowników sklepów. Elegancki model nadaje sprzedawcom profesjonalnego i schludnego wyglądu. Zastanawiasz się, jakie cechy powinny posiadać fartuchy dla sprzedawców? Zapraszamy do lektury naszego wpisu!

Odzież gastronomiczna – zastosowanie i cechy

0 komentarze
94 odsłony

Odzież gastronomiczna to ściśle wybrane produkty, które kierowane są do branży gastronomicznej. Ich zadaniem jest zapewnienie zarówno wygody, jak i elegancji w pracy. Coraz więcej lokali decyduje się na wybieranie dobrych jakościowo produktów, często ze spersonalizowanym wzorem. Zapraszamy do lektury wpisu o szerokim zastosowaniu odzieży gastronomicznej. 

Fartuch kucharski – podstawowy element ubioru obsługi kuchni

0 komentarze
108 odsłony

Fartuch kucharski to uniwersalny element odzieży gastronomicznej, noszony przez pracowników lokali gastronomicznych. Kuchnia to pomieszczenie szczególne, bowiem panujące w niej warunki wymagają od ubioru posiadania konkretnych cech, bez których codzienna praca mogłaby być utrudniona. Fartuch kucharski odporny na czynniki zewnętrzne.

Bluza kucharska z długim czy krótkim rękawem?

0 komentarze
116 odsłony

Obok pytań o wybór menu, czy dostosowaniu kuchni do wymogów BHP należy postawić także pytania o odzież gastronomiczną dla pracowników. Jednym z rodzajów takiej odzieży są bluzy kucharskie. W naszym sklepie dostępne są w dwóch wariantach: z długim lub krótkim rękawem – jaką wybrać? Zapraszamy do przeczytania wpisu, który pomoże w wyborze odpowiedniej odzieży. 

4