- GQ Group
- Porady
- 0 polubień
- 3925 odwiedzin
- 0 komentarzy
Fartuch kuchenny odgrywa bardzo ważną rolę w kuchni, niezależnie czy jesteś szefem kuchni czy miłośnikiem, amatorem gotowania. Ochrania nas przed poparzeniem gorącymi cieczami oraz zabrudzeniami. Na rynku jest obecnie mnóstwo wzorów, natomiast jak powinien wyglądać profesjonalny fartuch? Przeczytaj Nasz artykuł i wybierz odpowiednią opcję dla siebie lub swoich kucharzy.
Jaki materiał będzie najlepszy? Odzież gastronomiczna ma za zadanie zabezpieczyć nas przed wszystkim czynnikami, które powodują realne zagrożenie, o których już wspominaliśmy. Fartuchy kuchenne wykonane z bawełny 100 % sprawdzą się w domowych warunkach, natomiast w restauracyjnej kuchni częściej polecane są z materiału technicznego oraz bawełny. W Naszej ofercie jest opcja np. 35% bawełny i 65% poliestru oraz gramaturze 190-200 G/m2. Dlaczego takie skład? Otóż pamiętajmy, że takie fartuchy będą prane codziennie i w wysokich temperaturach, tak aby zbyć całe zanieczyszczenia i oporne tłuste plamy. Dodatkowo nie będą się odkształcać i ich żywotność będzie bardzo długa. Nie możemy pozwolić na to żeby podczas przygotowywania posiłków coś się odpruło, ryzykując zdrowie kucharza. Pamiętajmy, że komfort i bezpieczeństwo jest najważniejsze.
Bardzo dobry rozwiązaniem jest wodoodporny fartuch kuchenny, który ma wiele przydanych funkcji. Idealnie się sprawdzi niemal w każdych warunkach, ponieważ ich skład to 100% poliester + PU o gramaturze 185 g/m2 co sprawia, że nie straszne mu są ani chłodny wiatr, ani deszcz. Taki materiał również nie deformuje się podczas prania w wysokiej temperaturze 60°C. Solidne wykonanie jest odporne na czynniki zewnętrze, otarcia oraz mechaniczne uszkodzenia. Sprawdzi się również np. na zmywaku lub w miejscach, gdzie mamy stały kontakt z wodą.
Jaki krój fartucha będzie najbardziej komfortowy? Skupmy się na tradycyjnych, niezastąpionych wiązanych na szyi i pasie. Takie rozwiązanie jest uniwersalne i wygodne zarówno dla kobiet jaki i mężczyzn. Długi pasek w talii umożliwia dwukrotne zawiązanie w pasie, dzięki temu można przełożyć ręcznik kuchenny i wytrzeć ręce w dowolnym momencie. Każdy kucharz to doceni! Wygodna kieszonka w przedniej części, jest również praktycznym rozwiązaniem.
Kolor na poprawę humoru? Nie ma sprawy! Wybierz czarny, który zawsze wygląda elegancko lub np. wesoły żółty odcień. Opcji jest wiele, zależy czy Twoja restauracyjna kuchnia jest otwarta i potrzebujesz dopasować stój to wnętrza. W naszej ofercie jest również możliwość naniesienia haftu z logo. Taki patent pozwala na subtelne podkreślenie nazwy lokalu.
Wybierz profesjonalny fartuch kuchenny i ciesz się komfortem podczas przygotowywania pysznych, wyszukanych dań!
Powiązane produkty
Fartuch Kucharski - Czarny z dodatkiem zebry
Fartuch przedni czarny z dodatkiem – zebry – wykonany jest z 35% bawełny oraz 65% poliester. Charakteryzuje się najwyższą jakością i ciekawym, atrakcyjnym wyglądem. Nie ogranicza ruchów kucharza, chroniąc go przed zabrudzeniami. Fartuch kucharski - posiada kieszonkę podręczną. Zapraszamy do skorzystania z bezpłatnej wyceny zamówienia
Fartuch kucharski – Zebra
Fartuch kucharski ze wzorem Zebra to doskonała propozycja dla restauracji, które stawiają zarówno na jakość odzieży gastronomicznej, jak i na ciekawy wygląd. Fartuch wykonany z wysokiej jakości materiału o gramaturze 200 g/m2 dedykowany jest zarówno dla kobiet, jak i dla mężczyzn. Dzięki uniwersalnemu wiązaniu przy głowie oraz w pasie – dostosowuje się do każdej sylwetki.
- -10%
- -10%
Wodoodporny Fartuch kucharski – Czarny
Fartuch kucharski wodoodporny czarny wykonany z wysokiej jakości materiału zapewnia również ochronę przed wiatrem. Wygodny i komfortowy w użytkowaniu doskonale sprawdzi się w każdych warunkach, które wymagają maksymalnej ochrony ciała. Solidne wykonanie i odporna na czynniki zewnętrzne tkanina sprawiają, iż fartuch wytrzymały jest na uszkodzenia mechaniczne oraz tarcia. Fartuch pełnić może rolę odzieży roboczej – np. na zmywaku bądź w innych miejscach, w których ubiór pracownika narażony jest na nieustanny kontakt z wodą.
Komentarze (0)