Zapaski kelnerskie długie
Zapaski długie pełnią rolę tradycyjnego fartucha, jednak ich krój nieco się od niego różni. Wiązany jest bowiem w pasie, dzięki czemu góra stroju pracownika jest zupełnie odkryta. Zapaski stanowią istotny element ubioru obsługi kelnerskiej, pracującej w hotelach, restauracjach, pizzeriach czy innych lokalach gastronomicznych.
Zapaski długie dla kelnerów i kelnerek
Zapaski długie sprawdzą się zarówno dla mężczyzn, jak i również kobiet. Uniwersalny krój idealnie dopasuje się do każdego typu sylwetki. Znacznie dłuższa długość – niż w przypadku zapasek krótkich oraz średnich – która wynosi 78 cm, chroni odpowiednio większą powierzchnię ubioru pracownika, znajdującą się pod spodem fartucha. Standardowa szerokość wynosi natomiast 97 cm. Wymiary te na prośbę klienta mogą zostać zmienione – wystarczy skontaktować się z nami poprzez formularz kontaktowy. Zapaski długie posiadają paski materiału, które wiązane mogą być z przodu, jak i również z tyłu. Każdy model wyposażony jest w kieszeń osobno wszytą do zapaski. Bez problemu pomieści ona notes oraz długopis – czyli elementy niezbędne podczas składania zamówień przez klientów.
Ze względu na swoją uniwersalność zapaski długie wykorzystywane mogą być w wielu miejscach, w których ważna jest ochrona pracownika, jak i również profesjonalny, elegancki oraz estetyczny wygląd. Najczęściej noszą je kelnerzy oraz kelnerki w hotelach, restauracjach, pizzeriach, barach oraz wszelkiego rodzaju lokalach gastronomicznych, w którym praca opiera się na obsłudze gastronomicznej klientów.
Wysoka jakość zapasek kelnerskich
Oferowane przez nas zapaski kelnerskie tworzone są z wysokiej jakości materiałów oraz tkanin. Powstają w polskich szwalniach oraz pracowniach krawieckich, dlatego też cały proces ich tworzenia odbywa się ze szczególną dbałością o każdy szczegół. Idealnie skrojony krój w żaden sposób nie ogranicza ruchów pracownika. Zatem z pełną swobodą może on wykonywać swoją codzienną pracę. Praca kelnerska odbywa się w wyjątkowych warunkach. Materiał, z którego wykonana jest zapaska, powinien być zatem wytrzymały i odporny na wielokrotne pranie, gdyż fartuch narażony jest na ciągły kontakt z żywnością, zatem podatny jest na powstawanie na nim plam oraz zabrudzeń. Częste pranie nie powoduje odkształceń oraz zdeformowania kroju zapaski kelnerskiej.
Szeroka gama kolorystyczna pozwoli na dobranie odpowiedniej barwy zapaski kelnerskiej do pozostałych elementów ubioru obsługi. Warto również zwrócić uwagę na wystrój całego lokalu gastronomicznego. Klienci odwiedzający nasz lokal zwracają uwagę na każdy szczegół. Pomimo iż celem ich wizyty jest spożycie posiłku, na odebrane przez nich wrażenie składa się wiele elementów. Oczywiście smak potrawy odgrywa najważniejszą rolę, jednak jakość usług – w tym obsługa kelnerska, ich ubiór, wystrój wnętrza czy atmosfera panująca w lokalu – jest równie ważna. Zadowolony klient znacznie częściej będzie wracał do naszego lokalu, gdyż cenił sobie będzie nie tylko smak oraz jakość dań, ale również profesjonalizm oraz fachowość obsługi.